6/13/2007

El Açması Börek
















yufka malzemeleri:
  • 1 kilo un
  • 1 adet yumurta
  •  1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • yeterince tuz ve su
İlk önce hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. 15 eşit parçaya bölüp üzerine nemli bir bez örtün ve dinlenmeye bırakın.
iç malzemeler:
  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • tuz
Haşlanmış patatesleri  rendeleyin . Diğer yanda soğanı ve salçayı kavurun. Patatese ekleyin ve hepsini karıştırın. Dinlenmiş 15 parça hamuru tek tek açın. Yufkaları istediğiniz biçimde açıp yağlı sulu karışım ( yumuşak olması için) sürün ve patatesli karışımı yayın. 
Yağlanmış tepsiye dolayarak dizin. Hepsini dizdikten sonra sarmal bir görüntü oluşacaktır.

  • üstü için:
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 kahve fincanı kadar yoğurt
bunları karıştırıp yufkaların üstüne son aşamada dökün. Orta hararetli fırında kızarana kadar bırakın. Çıkarınca sertleşmemesi için üstünü nemli bir bele örtebilirsiniz.









1 yorum:

Zeynep B. dedi ki...

İade-i ziyarete gelmiştimi blogcular arasında genç olduğunu söyleyen yeni bir blogucaya ve el açması börekle karşılaştım. Valla, bravo...Henüz börek açmadım ben ! :)

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template