7/31/2009
Fıstıklı kadayıf tatlısı
1 kilo çiğ tel kadayıf
200 gr antep fıstığı veya ceviz
200 gr tereyağı
şerbet için; 1000 kg şeker
900 ml su
1 ince dilim limon
Fırın tepsisinin tabanını 150 gr tereyağı ile sıvayalım. Kadayıfların yarısını kalan erimiş tereyağı ile arıştırıp tepsiye dökelim. Çekilmiş antep fıstığı veya cevizi üzerine serpiştirelim, kalan kadayıfı fıstıklar tamamen örtülecek şekilde yayalım. Fırın tepsisiyle aynı ölçüde başka bir kabı kadayıfları bastırması için üzerine yerleştirip 200 derece önceden ısıtılmış fırına verelim. Üstü kızarana kadar pişirelim.
Şerbeti hazırlamak için şeker, su ve bir dilim limonu kaynatalım. Fırından yeni çıkan sıcak kadayıfın üzerine şerbeti dökelim. Kadayıfı yarım saat kadar dinlendirdikten sonra hazırdır. Üzerini hindistan cevizi ya da ince çekilmiş fıstık ile süsleyebiliriz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder