8/18/2009
Lübnan pilavı
Yeni keşfettiğimiz Lübnan Mutfağı'nda (restoran idi) yediğimiz pilavın tadı annemle öyle hoşumuza gitmiş ki çok kısa süre sonra denemeye karar verdik. Et, havuç, soğan ve yasemin pirinciyle hazırlanan bu pilavın acaip bir cazibesi var. Yasemin pirincinden mi kaynaklıyor daha çözemedim. İftar sofralarına da yakışacak türden bir pilav. Yalnız misafirinizin bu pirinç türünü sevmeme ihtimalini göz önünde bulundurmalısınız ;)
Son yazılarım neden hep dünya yemekleri oldu ki böyle? hiçbir fikrim yok :)
Sıradaki tarifimiz: Karamelize edilmiş sos ile kıtır elmalı turta
malzemeler;
1 büyük soğan
1 havuç, rendelenmiş
200 gr dana eti, küçük doğranmış
2 su bardağı yasemin pirinci
tereyağı, tuz
Pirinci ılık suda 2 saat kadar bekletelim.
Bu arada eti ve havucu aynı tencerede haşlayalım. (Düdüklü tencere çok pratik)
Soğanı küçük küçük doğrayarak az yağda hafif kavuralım. Pişen eti ve havucu ekleyelim. 2 dk kavuralım. Pirinci ilave edelim, etin haşlanan suyundan 2,5 su bardağı koyalım, safran ve tuz katalım ve pilavı orta ateşte pişirelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Arkadaşım ellerine sağlık, görüntü harika, eminim tadıda öyledir..
Sevgiler..
aaa bu pilavi annem baldo pirinciyle hep yapar, demek lubnan mutfagindanmis! hatta esim cok sevdigi icin annem ona her gidisimizde bu pilavi yapiyo, artik dalga konusu oldu:) bu vesileyle ilk yorumumu birakmis oldum sekercim :p devami gelir insallah, sevgiler...
Tşk ettim Kübra abla, tadı görüntüye göre daha güzel (:
@ derya: Böyle bi pilavın konusunun geçtiğini hatırlıyorum sankim (: Baldo pirinciyle de güzel olur ama bunun en belirleyici özelliği bence pirincinden.. ;)
Yorum Gönder