10/07/2008
Kalpli Kekçikler
Kek için;
2 adet oda ısısında yumurta
3/4 su bardağı tozşeker
100 gr yumuşamış tereyağı
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu ve karbonat karışımı
1 çimdik tuz
3 yemek kaşığı kakao
1/4 limon kabuğu rendesi
1/2 su bardağı süt
Fırını 180'e ayarlayalım.
Tereyağı krema kıvamına gelene kadar çırpalım, şekeri ilave edip çırpmaya devam edelim. Yumurtaları birer birer ekleyelim, çırpalım.
Kuru malzemelerin tümünü bir kaba eleyelim.
Limon rendesi ve sütü bir kasede karıştırıp yumurtalı malzemeye katalım, ardından kuru malzemeleri de koyup karıştıralım.
Hamuru kalıplara paylaştıralım. Yaklaşık 12-13 adet çıkıyor.
Kekler pişince fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Bu arada 100 gr bitter çikolatayı benmari usulü eritelim ve ılımaya bırakalım. 2 yemek kaşığı kakaoyu eleyip 3 yemek kaşığı sıcak suda çözdürelim. 50 gr oda ısısında tereyağını mikserle iyice çırpalım, 2 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi ilave edelim. Erimiş çikolatayı, kakaolu karışımı, yağı, şekeri ve fıstık ezmesini bir kapta iyice çırpalım. Sos hazır..
Soğumuş keklerimizi hazırladığımız çikolata sosuyla sıvayalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder