10/04/2008
Pastane Poğaçası
200 gr margarin
2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üstlerine)
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 fiske tuz
Un
Mayayı ılık suda şeker ile birlikte çözdürelim. Sütü, erimiş margarini, mayalı karışımı kaba alıp karıştıralım. Tuz ve yeterince unu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
Elinize yapışmayacak kıvama gelince üstünü nemli bezle örtüp ılık bir ortamda dinlendirelim.
Kabaran hamurdan bezeler koparıp şekil verelim, yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, fırına verelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder