11/04/2008
Hepsini Ye :)
Malzemeler;
100 gr bitter çikolata (yarısı sütlü de olabilir)
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
bir fincan dondurulmuş çilek, az şeker, az nişasta
Çikolatayı benmari usulü eritip kağıttan kek kalıplarının içlerine kalın tabaka sürelim. Buzdolabında sertleşene kadar bekletelim.
Kağıdın çikolatadan kolayca sıyrıldığını gördüğümüzde hazırlar demektir.
Çikolataları kalıplarından ayırırken elimizde erimemeleri için eldiven giymemiz mantıklı olacaktır ;)
Süt ile krem şantiyi çırpalım, içerisine hindistan cevizini ekleyelim ve çikolata kalıplarımızın içlerini dolduralım.
Çilek, biraz şeker ve nişastayı bir cezvede ısıtalım. Çilekleri çatalla ezip püre haline getirelim. Sos koyulaşınca ocaktan alalım ve soğumasını bekleyelim.
Soğuyan sosu şantinin üstüne azar azar dökelim.
Çilek sosu kullanmak yerine küçük boncuklar, şekerlemeler de koyulabilir..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder