12/19/2008
Elmalı Şipşak Tatlı :)
Annemin canı gece vakti elmalı tatlı çekmiş ve baktım ki malzemeleri hazır etmesiyle tatlıyı hazırlaması bir oldu.. :)
Efendim bilindiği gibi elma tatlısı çok basit.. Önce 4 adet elmayı soyup çekirdeklerini de temizleyerek kaynamakta olan iki bardak suya dört beş kaşık kadar tozşeker ve azcık da kırmızı gıda boyası ilave ederek elmaların biraz yumuşamasını sağlıyorsunuz. Onlar kaynarken bir avuç cevizi ufaltıp içine yine damak tadına uygun tozşeker, az tarçın, az badem ve bunların tutuculuğunu sağlamak için de az bal katıp bir güzel harmanlıyorsunuz. Sonra yumuşayıp tabağa alınmış elmaların oyulmuş içini hazırladığınız cevizli malzemeyle dolduruyorsunuz. İşte burda bizde şanti olmadığı için annem şöyle bi şey yapıverdi. Bir yumurta beyazına yaklaşık iki ya da üç yemek kaşığı pudra şekeri ve bir tatlı kaşığı vanilyalı şeker ekleyerek mikserde güzelce çırptı. Hiç ummadığım ama sonuçta beğendigim bir krema çıktı ortaya. İşte doldurduğumuz elmaların üzerine bu kremayı gezdirip biraz da bal gezdirince üzerine sonuçta oldukça başarılı bir meyva tatlısı çıkmış oluyor. Yapmak isteyenlere şimdiden afiyet olsun diyelim....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder