1/12/2009
Kara Büyü
Pandispanyası için;
3 adet iri yumurta
150 gr şeker
100 gr un
50 gr nişasta
1 pk kabartma tozu
1/2 pk vanilya
200 gr sıvı krema
6-7 yemek kaşığı pudra şekeri
Hindistan cevizi
3 yaprak milföy hamuru
Pandispanya için yumurtalar ile şekeri köpürünceye kadar çırpalım. Kalan malzemeleri ilave edip bir süre daha çırpalım. Isıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
Krema ile pudra şekerini kıvam alıncaya dek çırpıp buzdolabına kaldıralım.
Milföy hamurlarını yağlanmış tepsiye alıp hararetli fırında pişirelim.
Pişip soğuyan keki enlemesine ikiye keselim. Arasını meyve suyuyla ıslatıp kremanın yarısını ve bolca hindistan cevizi yayalım. Kekin ikinci katını kapatıp tekrar ıslatalım, kalan kremanın tamamımıyla pastanın her tarafını kaplayalım.
Milföy hamurlarını elimizde ufalayalım ve pastanın kenarlarını süsleyelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Offf offf offf miss, ellerine sağlık.
Sevgiler,
Evren
Yorum Gönder