2/26/2009
Damla Sakızlı Muhallebi
İsimlerimiz aynı olduğundan mıdır nedir Damla sakızlı muhallebi ile birbirimizi pek severiz =)
Hikmeti nedir bilmiyorum ama evde yaptığım, pastanede yeyipte tadına doyamadığım o muhallebiye benzemiyor..
Neyse.. Bir sonraki tarif; Yoğurt Çorbası olacak inşa Allah.
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağından 1 parmak az un
1 su bardağı şeker
½ pk vanilya
2 adet damla sakızı (veya mastika veya sakız reçeli)
1 yemek kaşığı tereyağ
süslemek için: hindistan cevizi veya fındık-fıstık tozu
Süt, şeker ve unu ocağa alıp karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başladığında damla sakızını ve tereyağı ekleyip erimelerini bekleyelim. (Gerekirse el blendırından geçirelim.) Vanilyayı da ilave edelim. Muhallebinin göz göz olması için kaselere boşaltırken kepçeyi yukarda tutalım. Tatlıyı soğuttuktan sonra süslemesini yaparak servise hazır hale getirebiliriz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Ellerine sağlık canım nefiss!!!
Sevgiler,
Evren
Yorum Gönder