4/12/2009

Kahvaltılık Çemen



















Çemen değişik yörelerde farklı şekillerde adlandırılıyor. Bizim bildiğimiz adı ile çemen, ananem acıka der, bazıları acuka.. Yurt dışında bile gördüm; ajika olarak. Yapılışlarında az değişiklik olsa da tatları hemen hemen aynı. Hepsi de taze ekmekle, kahvaltıda, öğle yemeğinde çok güzel gidiyor. Hazırlaması on dakikayı bulmuyor.

Gereken malzemeler: 2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
4-5 diş sarımsak, dövülmüş
1 kase çekilmiş ceviz
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hazır çemen tozu karışımı (aktarlardan temin edilebilir sanırım)
damak zevkine göre köri, pulbiber, kırmızı biber, tuz


Zeytinyağını tavada ocağa alıp altını açalım. Isınınca dövülmüş cevizi ekleyip karıştıralım, ocaktan alıp sarımsağı, salçayı, baharatları ilave edelim, kaşıkla karıştıralım. Bu kadarcık :) Fırından taze ekmek alalım, çemen sürüp afiyetle yiyelim :)

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template