4/12/2009
Kahvaltılık Çemen
Çemen değişik yörelerde farklı şekillerde adlandırılıyor. Bizim bildiğimiz adı ile çemen, ananem acıka der, bazıları acuka.. Yurt dışında bile gördüm; ajika olarak. Yapılışlarında az değişiklik olsa da tatları hemen hemen aynı. Hepsi de taze ekmekle, kahvaltıda, öğle yemeğinde çok güzel gidiyor. Hazırlaması on dakikayı bulmuyor.
Gereken malzemeler: 2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
4-5 diş sarımsak, dövülmüş
1 kase çekilmiş ceviz
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hazır çemen tozu karışımı (aktarlardan temin edilebilir sanırım)
damak zevkine göre köri, pulbiber, kırmızı biber, tuz
Zeytinyağını tavada ocağa alıp altını açalım. Isınınca dövülmüş cevizi ekleyip karıştıralım, ocaktan alıp sarımsağı, salçayı, baharatları ilave edelim, kaşıkla karıştıralım. Bu kadarcık :) Fırından taze ekmek alalım, çemen sürüp afiyetle yiyelim :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder