4/19/2009
Krokan yapımı
Krokan, temel malzemeleri şeker ve fındık fıstık gibi kuruyemişler olan bir şekerlerme türü. Tek başına tüketilebileceği gibi pastalarda ve bazı tatlılarda da kullanılabilir. Özellikle çikolatalı pastalara yakışıyor.
Krokan yapımındaki püf nokta şekerin doğru bir şekilde eritilmesinde yatıyor. Şeker yanmamalı ve kristalize olmamalı.
500 gr krokan için gereken malzemeler şunlar;
200 gr fındık ya da fıstık
250 gr tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Şekeri ve limon suyunu çelik bir tencerenin içerisine alalım. Daha büyükçe bir tencerenin içine soğuk su koyalım tezgahta beklesin. Şekeri düşük ısıda ocakta karamel kıvamını alana kadar sürekli karıştıralım. Derhal ocaktan alıp soğuk su bulunan tencerenin içine koyalım ki şeker çelik kabında pişmeye devam edip yanmasın. Fındık veya fıstıkları hemen eriyen şekerle karıştıralım ve tezgaha serdiğiniz yağlı kağıdın üzerine alalım. Soğuduktan sonra merdaneyle üzerlerinden geçerek parçalara ayrılmasını sağlayalım. Hemen kullanmayacaksak hava geçirmeyen bir kapta muhafaza edelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder