5/08/2009
Elma tarçın üzüm ceviz = TuRTa
Hamuru için;
200 gr oda sıcaklığında margarin
1 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Aldığı kadar un
İç harcı için;
4 orta boy elma, kabuğu soyulup rendelenmiş
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz kırıntısı
1 çay bardağı kuru üzüm
Hamur malzemelerini bir kapta yoğuralım. İç harcı için rende elmaları, şeker ve tarçını birlikte pişirelim, ceviz ve kuru üzümleri de ilave edip soğumaya bırakalım.
Hamurun yarısını kalıba yerleştirelim, yanlarını biraz yüksek bırakalım. Elmalı harcı hamurun üzerine yayalım. Kalan hamuru üzerine kapatalım, şekilli kalıpla üzerine birkaç şekil basalım.
180 derece ısınmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Ilındıktan sonra pudra şekeri serpelim ve ılık servis edelim.
Bir tavsiye: Alışık olduğumuz diğer bir turta tarifi için, üzerine ayırdığımız hamuru buzlukta bir süre soğutup harcın üzerine rendeleyebiliriz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder