9/22/2009

Biberli et yemeği ve fıstıklı roka salatası

Günün menüsü;

~ Soteye oturtulmuş et yemeği
~ Kızarmış fıstıklı roka salatası




10-15 parça dana eti
2 kuru soğan
1 küçük taze kırmızı dolmalık biber
1 küçük taze yeşil biber
1 havuç
1 büyük boy domates
1 yemek kaşığı un
zeytinyağı, sıvıyağı
1 tatlı kaşığı soya sosu
tuz,karabiber,pulbiber

Alt malzeme için: Biraz sıvıyağda soğan ile unu kavuralım. Rendelenmiş domates, jülyen doğranmış havuç ve kırmızı ve yeşil biber, karabiber, pulbiber tuz ve soya sosunu ilave edelim. Karıştıralım.
Etleri pişirmek için: Etleri sarımsak, rendelenmiş soğan, az şeker ve zeytinyağı karışımı olan bir kapta iki saat bekletelim. Sonra tereyağında önlü arkalı kızartalım. Sıcak su ekleyerek bir saat daha kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakalım.
Hazırladığımız sote sosu tabaklara dağıtıp üzerlerine etleri yerleştirelim.





Salata için bir bağ rokaya ihtiyacımız var. Ayrıca göbek salata, dolmalık fıstık, bolca soya sosu, sirke, zeytinyağı ve tuz.

Roka ile göbek salatayı sirkeli suda yıkıyoruz. Göbek salatayı doprayıp salata kasesine yerleştiriyoruz. Rokayı elimizle büyük parçalara ayırıyoruz. Fıstıkların yağsız teflon tavada pembeşeleşmesini sağlıyoruz. Tüm malzemeyi harmanlayıp sıvı içerikle buluşturuyoruz. Arzu ederseniz beyaz peynir, maydanoz, dereotu ile zenginleştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template