10/16/2009

Çikolatalı pasta




pandispanya malzemeleri;
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı nişasta

1 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
1-1,5 su bardağı kadar un

2 pkt kakaolu hazır krem şanti
süt

50 gr bitter çikolata
fındık tozu

Kek için yumurtalar ile şekeri iki dk çırpalım. Kuru malzemeleri eleyerek yavaşça kaba ekleyelim söndürmeden karıştıralım. Kalıba boşaltıp önceden ısıttığımız 180 derece fırına verelim.

Krem şantiyi üzerinde verildiği şekilde sütle çırpıp buzdolabına kaldıralım.

Pandispanya pişince soğutalım, fazla kabaran kısmını bıçakla traşlayalım, keki enlemesine ikiye ayıralım. Kekleri şekerli sütle ıslatıp krema sürelim. Dışını kaplama sona erince, arta kalan kek parçalarını ufalayıp az pudra şekeri ve sütle karıştıralım. Elimizde küçük toplar yuvarlayalım. 40 gr bitter çik. eritip topları batıralım. Kalan çikolatayı rendeyelip ya da bıçakla ince ince kesip pastanın üzerine serpelim, topları yerleştirelim. Kenarları fndık, fıstık tozuyla süsleyelim.
Pastamız hazır!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

eline sağlık elif kardeş,çok güzel görünüyo.hümeyra

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template