10/15/2009
Kürdanda patlıcan/kabak/patates
Patlıcan ile kabağı alaca doğrayalım. Yarım ay veya dolunay biçiminde keselim. Patateslerin kabuklarını ovalayarak suyla iyice temizleyelim, elma dilimlerine ayıralım.
köftesi için 150-200gr kıymayı bir kaba alalım, bir adet rendelenmiş kuru soğan, kırmızıbiber, karabiber, tuz ve biraz da toz haline getirilmiş kuru ekmek ekleyip yoğuralım.
Malzemeleri uzun kürdanlara dizelim. Kürdanları sığacak kadar büyüklükte bir fırın tepsisine yerleştirelim. Bir tavada az sıvıyağda yarım rende soğan ve bir diş dövülmüş sarmısak kavuralım, bir yemek kaşığı salça ilave edelim, tuzlayalım. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp sebzelerin üzerine gezdirelim. Tepsi çok büyük olmasın ki köfte ve sebzeler salçalı suyla iyi pişsin. Tepsinin üzerini folyo ile kapatıp 180-200 derece fırına verelim. Pişirelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder