11/27/2010
HaşHaşlı Mayalı Poğaça
hamuru için gerekenler;
2 kg un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 tatlı kaşığı tuz
Ilık su
iç harcı için gerekenler;
Ezilmiş haşhaş/ haşhaş ezmesi
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Sıvıyağı
Malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğuralım. Üstünü örtüp mayalanması için kenara alalım.
2 katı kadar kabaran hamuru tezgaha alalım. Tezgahı yağlayalım. Hamuru iki parçaya ayıralım, oklavayla ince açalım. Açtığımız hamurun üstüne 1/2 çay bardağı sıvıyağ dökelim. Haşhaşlı ezmenin yarısını hamurun her tarafına yayalım. Ceviz serpiştirelim. Hamuru rulo şeklinde dolayıp bıçakla keselim. Tepsiye dizelim fırında pişirelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
aa oaralarda da haşhaş buluyo mu elifim?
ve sen bilir miydin haşhaşı?
bende çok yaparım,seviyoruzda haşhaşı,,
ellerine sağlık,yine harikalar çıkmış meydana :))
yaa tabii ki abla bilirük biz de bir şeyler:)
burda haşhaşın kurusu satılıyor da ezmesini arkadaş Konya:) dan getirmiş bizim de istifademize sundu sağolsun.
özlediğim bir lezzet idi. Bizim Tekirdağ taraflarında da çok yapılır, ananemden biliyorum..
bizde de sürekli yapılır diyebilirim,,
biz haşha ezmesini kahvaltıdan bile eksik etmeyiz,,
bal yada reççelle birlik te..
pohaça çok güzel olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.
Haşhaşlı mayalınızda süt ve yağ yok anladığım kadarıyla..
Peki suyu ne ölçüde koyuyorsunuz.?
2 kg un az değil.?
Bide haşhaşlı yapmak istemesek diğer mayalı tarifleri içinde aynı malzemeleri kullanabilir miyiz.?
Denediniz mi.?
Yorum Gönder