Çıtır çünkü orta derece fıında fırınlanmış..
Nefis çünkü dışı kıtır kıtır, içi de mantı tadında..
Hanım mantısı çünkü uğraştırması yok.. :)
Ben bu mantıları şöyle sıcak bir çorbanın yanında servis edebilirim. Kızarmış ekmek formatında ama mantı tadında sunumu da çok hoş olan bir tarif..
Pratikçiler'e ithaf olunur.. ;)
Malzemeler:
3 tane yufka
1 büyük soğan, küp küp doğranmış
250 gr kıyma
Toz Kırmızı biber, karabiber, tuz
1 su bardağı su ve 5 yemek kaşığı sıvıyağ
Soğan ile kıyma ve baharatları karıştıralım.
Yufkayı ortadan ikiye kesip sıvıyağ ve su karışımından fırçayla sürelim.
Kıymalı malzemeyi yufkanın kestiğimiz düz kenarına koyalım, yanlardan 2 parmak genişliğinde içe kıvırarak sıkıca rulo şeklinde saralım.
Bıçakla ruloyu istediğimiz büyüklükte keselim.( parmak genişliğinde )
Yağlı kağıt serdiğimiz tepside 150 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Aldığım sitede üzerine asla yumurta sarısı sürülmemesi gerektiği vurgulanmış.. Hem çıtır hem güzel pişmiş mantılarınız olsun istiyorsanız tarife uymakta fayda var;)
Âfiyetiniz eksik olmasın..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder