10/29/2008

Bademli Erikli Kek



















keki için;
1 çay b. ılık süt
1 p. kuru maya
2,5 su b. un
3 çorba k. tereyağı
3 çorba k. tozşeker
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz

üstü için;
100 gr file badem
5-6 adet kara erik
1 paket vanilya
50 gr şeker
50 gr tereyağı

Unu karıştırma kabına alıyoruz, ılık sütü, mayayı, şekeri ekleyip mikserle karıştırıyoruz, geriye kalan yumurta, tereyağı ve tuzu da katıp karıştırmaya devam ediyoruz. Hamurun kıvamı cıvığa biraz yakın olmalı, sert olmamalı.
Kabın üstünü bir bezle örtüp ılık bir yerde yarım saat dinlendiriyoruz.

Hamuru 30*30 cm genişliğinde yağlanmış fırın tepsisine döşüyoruz.
Çatalla üstünde delikler açıp, yumuşamış tereyağını fırçayla sürüyor ve şeker ile vanilyayı her tarafına serpiştiriyoruz. Ortadan ikiye kestiğimiz erikleri hamura belli aralıklarla batırıp, hamurun boş kalan kısımlarını file badem ile örtüyoruz. Isıtılmış 175 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

1 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR, ELLERİNİZE SAĞLIK.

SEVGİLER,
EVREN

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template