Humus, Orta Doğu mutfağının en ünlü mezesi belki de.. Arapça'da humus ( حمّص ) nohut anlamına geliyor. Ülkemizde ve Suriye, Mısır, Irak, Oman, Yunanistan ile İsrail'de çokça tüketiliyor.
Malzemeler;
1 su bardağı nohut, haşlanmış
1/2 su bardağı tahin
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 limonun suyu
2 çay kaşığı kırmızıbiber
3 diş sarmısak, dövülmüş
Haşladığımız nohutları süzüp kabuklarını soyalım. Mutfak robotuna alıp çekelim. Karıştırma kabına alalım, üstüne tahini koyup karıştıralım. Sarımsağı, zeytinayğını, limon suyunu, kırmızı biber ve tuzu da ekleyerek karıştıralım. Kıvamını açmak için biraz su eklenebilir .
Humusu tabağa alıp sızma zeytinyağı, kıyılmış maydanoz ile süsleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder