Salatalarımızın ikisi de lahanayla hazırlanıyor. Lahana, Rusların en çok tükettiği yiyecekler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Çorbası, yemeği, salatası yapılıyor.. Ucuz olduğundan dar gelirli kesimin ana yiyeceklerinden biri...
Mayonezli Rus Salatası için malzemeler;
250 gr lahana
1 adet az haşlanmış havuç
1 avuç ceviz içi
Mayonez, yoğurt, tuz
Hazırlanışı: Lahanayı ince şeritler halinde doğradıktan sonra kaynar suya bırakıp, kokusu çıkana dek kaynatalım. Havucu da çok yumuşamaması kaydıyla aynı suda haşlayabiliriz. Lahana ve havucu süzelim, havucu rendeleyelim. Hepsini karıştırma kabına alıp, ceviz kırıntıları, mayonez, yoğurt ve tuz ekleyelim harmanlayalım. Servis tabağına alalım.
Zeytinyağlı Lahana Salatası için malzemeler;
250 gr lahana (yukarıda tarifteki gibi doğranıp haşlanmış)
2 adet çarliston biber
1 adet küçük kırmızı biber
3 yemek kaşığı dereotu, doğranmış
2 diş sarımsak
Sirke, z.yağı, tuz, 1 çay kaşığı şeker
Hazırlanışı: Biberleri doğrayıp az yağlanmış tavada çevirelim. Yumuşayınca 2 diş dövülmüş sarımsak ekleyip ocaktan alalım. Biberleri lahana ve dereotu ile karıştıralım. Zeytinyağı, tuz, 1 yemek kaşığı sirke ve şekeri de ekleyelim, tekrar karıştırıp tabağa alalım.
1 yorum:
Ruslarla olan iş ve özel ilişkilerimden dolayı özellikle zeytinyağlı olanı çok tüketiyorlar. Bazen içine kırmızı lahana ve kuş üzümü de ekliyorlar canım. Ellerine sağlık.
Sevgiler,
Evren
Yorum Gönder