12/09/2008
Bohçacı Mantar
Hamuru için;
150 gr margarin, yumuşamış
2 adet yumurta
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
İç harcı;
200 gr kıyma
200 gr mantar, doğranmış
1 küçük soğan, doğranmış
1 çay bardağı mısır konservesi
yarım kırmızı biber, jülyen doğranmış
tuz, karabiber, arzu ettiğiniz diğer baharatlar..
Kıymayı yağlanmış bir tavaya alıp az kavuralım, soğanı ekleyelim. Daha sonra kırmızı biber, mısır ve mantarları ilave ederek karıştıralım. Altını kısıp bir süre pişmeye bırakalım. Ocaktan alıp baharatlarını ekleyelim.
Hamur malzemelerini bir kapta yoğuralım, kulak memesi yumuşaklığında(bu tabirden hiç hoşlanmam ama..:) hamur elde edelim.
Hamurdan kopardığımız yumurta veya limon büyüklüğündeki parçaları açıp, içlerine malzemeden koyalım, her tarafından büzüp kapatalım ve tepsiye ters çevirerek dizelim.
Tepsi değil de küçük kek kalıplarına tek tek koyulması daha uygun oluyor.
Önceden ısıttığımız 190 derece fırına verelim. Hafif kızarana kadar pişsinler..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder