11/27/2008
Etli soğanlı lahanalı spagetti
Uzun erişteyle yapılıyor normalde bu yemek. Böyle bir ürün bulamamamız takdirde tabi ki çareler tükenmiyor ve spagettiye başvuruyoruz ;)
Bu yemek alıştığımız lezzetlerden epey farklı. Lahana-soğan-sarımsak-et-spagetti beşlisi aynı yerde..
Tadı gerçekten güzel..
250 dr dana eti
1 paket spagetti
2 diş sarımsak
1 küçük boy soğan
300 gr beyaz lahana (haşlanmış, suyu süzülmüş)
2 yemek kaşığı soya sosu
4 yemek kaşığı sıvıyağı
Eti küçük parçalar halinde kesip 2 yemek kaşığı sıvıyağı ile pişirelim. Bir miktar su ekleyip kapağını kapatalım, kendi buharında pişmeye bırakalım. Etleri tabağa alalım. Soğan ve sarımsağı temizleyip blendırda çekelim. Etleri aldığımız aynı tavada 4 dk kadar pişirelim.
Önce doğranmış, sonra haşlanmış, en son da suyu süzülmüş lahanayı tavadaki soğan karışımıyla karıştıralım.
Spagettiyi haşlayıp suyunu süzdürelim, 3 kaşık sıvıyağı ekleyelim ve karıştıralım. Spagettiyi, soya sosu ile etleri, tavadaki soğan-lahana karışımına katalım. Son kez hepsini karıştıralım ve servis tabağına alalım. Üzerini doğradığımız yeşil soğan ile süsleyelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder