11/01/2008
Mantardan sepetçikler
Malzemeler;
12 adet büyük boy mantar
3 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
2 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı sıvı krema
4 dilim dana jambon, ince doğranmış
2 yemek kaşığı maydanoz
1 fiske tuz, biraz karabiber
3 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
Fırını 180 derecede ısıtalım.
Mantarları güzelce yıkayıp saplarını çıkaralım ve bir kabın içine sapları doğrayalım. Ekmek kırıntısını, doğranmış maydanoz ve jambonu, kremayı, yoğurdu, tuz ve karabiberi ekleyelim, karıştıralım. Karışım kuru olursa biraz daha krema ekleyebiliriz.
Mantar şapkalarını suda 5 dk kadar bir süre haşlayalım, çıkarıp süzelim. Soğuduktan sonra hazırladığımız karışımdan 1 tatlı kaşığı şapkaların içlerine dolduralım. Sıvıyağ gezdirilmiş fırın kabına dizip üstlerine peynir rendesini koyalım, fırına verelim.
Üstünü kapatmadan altın rengini alana dek pişirelim. Sıcak servis yapalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Tüm tarifler müthiş gözüküyor , elinize sağlık
Müge
Çokk severk yeriz biz de bu tarifi ailecek, eller,ne sağlık.
Sevgiler,
Evren
ay çok şirin bunlarrrr...
ellerine sağlık elifim(mine)
Yorum Gönder