1/20/2009
Çikolata dolgulu muffin
Hep muffin muffin diyorum da bu kekin Türkçesini bilmediğimden kaynaklanıyor.. Tek kişilik kekler, tek servislik kekler olarak uzunca bir tamlama kullanmak istemediğimden eninde sonunda yine muffin demek zorunda kalıyorum. Bu ve buna benzer birçok kelimeyi hoop dışardan alıp Türkçe'ye entegre ederek ağzına dolayanlardan hiç hazzetmiyorum... (Öz eleştiri:P )
Dediğimin de arkasındayım. Bu konuda herkesi dikkatli olmaya davet ediyorum...
Malzemeler;
1 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/3 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
acı veya sütlü çikolata
Yumurta ile şekeri köpürene dek çırpıyoruz. Yağ ve sütü ekleyip biraz daha çırpmaya devam ediyoruz. Kuru malzemeleri eleyerek karışıma katıyoruz, tahta bir kaşık ile karıştırıyoruz. Kullanacağımız küçük kalıpları yağlıyoruz, kalıbın 1/3 ünü kek hamuruyla dolduruyoruz. Benmari erittiğimiz çikolatayı hamurların üzerine paylaştırıp üzerini tekrar hamurla örtüyoruz. (Muffin kalıplarını ağzına kadar doldurursanız pişerken büyük ihtimalle taşar, bunun için daima bir parmak genişliğinde boş bırakın.)
Önceden ısıtılan 180 derece fırına veriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Evet muffin kek demeyin bence de. Tükçesi top kekdir bunun. Sevgiler.
Yorum Gönder