1/03/2009
Lokmalık Milföy Börekleri
Malzemeler;
6 yaprak milföy hamuru
1 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı vanilya
üzerine serpmek için pudra şekeri
Milföy hamurlarını üç sıra halinde yan yana dizelim ve merdaneyle birleştirelim. Hamuru biraz açalım. Kalpli kalıplarla şekiller çıkaralım, yağlanmış tepsiye dizip 200 derecede ısıtılmış fırına verelim. Pembeleştiklerinde fırından alalım.
Puding için süt ile unu çırpıp ocakta pişirelim, şeker ve vanilyayı ilave edip karıştıralım, soğumaya bırakalım.
Soğumuş milföy böreklerinin içlerini puding doldurduğumuz sıkma torbasının ince duyunu kullanarak dolduralım. Ve üzerine pudra şeker serpip bekletmeden servis yapalım. Afiyet olsun efenim :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
:))))
iyi haftalar,
Evren
Yorum Gönder