3/16/2009
Bahar Pastası
pandispanyası için:
4 adet iri, oda ısısında yumurta
1 su bardağı tozşeker
½ su bardağı nişasta
1 ½ su bardağı un
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Kreması için:
250 gr sıvı krema
250 gr çilek
Islatmak için: 1 su bardağı vişne suyu
Pasta kenarlarını süslemek için: hindistan cevizi
Pandispanya için şeker ve yumurtaları 2 dk çırpalım. Kalan malzemeleri eleyerek karışıma dahil edelim ve tahta bir kaşıkla karıştıralım. Kalıba döküp önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişirelim.
Kremasını hazırlamak için sıvı kremayı kaba alıp mikserle koyulaşana kadar çırpalım. (kremayı tatlandırmak gerekiyorsa pudra şekeri ekleyin.) Ayrı yerde çilekleri bir çatal veya püre yapma aletiyle (adını hatırlayamadım :) püre haline getirelim. Buzdolabına kaldıralım.
Pişen pandispanyayı soğuduktan sonra 3 parçaya ayıralım. Aralarını vişne suyuyka ıslatıp kremadan sürelim. Son katı da kapatıp pastayı kremayla sıvadıktan sonra kenarlarını hindistan ceviziyle süsleyelim.
Pandispanya için püf noktalar:
- Malzemelerin oda ısısında olmasına özen gösterelim.
- Un, kabartma tozu gibi kuru malzemelerini ekledikten sonra aşırı karıştırmaktan kaçınalım. Sönme ihtimâli :O
- Kalıbın yalnızca tabanını yağlayalım, kenarları yağlanan bir kalıpta hamur tutunup kabaramayabilir. Kalıbın çemberi kuru olmalı.
- Pandispanyayı fırına vermeden önce fırının iyice ısınmış olduğundan emin olalım. Yaklaşık 10 dk fırının istediğimiz ısıya gelmesini bekleyelim.
- Pişme esasında ilk 20 dk fırın kapağını açmayalım.
- Pişen pandispanyayı anlamak için tahta çubuk veya kürdan kullanalım. Kürdan kekten temiz çıkarsa pişmiş demektir.
- Fırından çıkan pandispanyayı ilk 10 dk kalıbında bekletip, sonra daha iyi soğuması için çıkarıp mümkünse bir tel ızgaraya koyalım.
- Soğuduktan sonra kesme işlemine başlayabiliriz =)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
tebrıkler..
Yorum Gönder