3/10/2009
GüLLaç
Malzemeler:
4 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
1 paket güllaç
250 gr dövülmüş ceviz
½ çay bardağı gül suyu (tercîhen)
1 adet nar
Hazırlanışı:
· Sütü ısıtalım, tozşeri ilave edip, kaynatalım. Geniş bir tepsiye dökelim.
· Güllaçları parçalara ayıralım, tepsi içinde ıslatalım. Ortasına dövülmüş cevizleri koyalım. Kenarlarını ortada toplayıp, katlayalım.
· Katlamış olduğumuz güllaçları başka bir tepsiye dizelim. Kalan sütü üzerine dökelim.
· Gül suyu ilave edip, üzerini nar taneleriyle süsleyerek servis yapabiliriz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
tek kelime ile cok şirin bir blogun var :) tiramisu olayına katılıyorum ben her ne kadar mascorpone'u tiramisuya kullanmadan yesemde en azından nasıl yapıldıgını kabul ediyorum ama :)))
bu arada güllaca bayılırım sende benim gibi ramazandan stokmu yapıyorsun :))
Teşekkür ederim Sevgili Zarpandit :)
Güllacı ben de çok severim ancak yurt dışında yaşadığımdan, güllaç da çok kırılgan bi yiyecek türü olduğundan eve getiremiyorum, stok durumu olmuyo malesef :(
Ellerine sağlık canım Ramazan'da nasıl da canım çekerdi :)))
Sevgiler,
Evren
Ramazan'la özdeşleşen yiyeceklerden pideden sonraki sıra Güllacın zaten demi:)
Evet canım beyaz çikolata kullandım :)))
Sevgiler,
Evren
Yorum Gönder