tabanı için:
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı tozşeker
2 paket yulaflı bisküvi
kremi için:
750 gr labne peyniri
1 su bardağı ekşi krema (ya da 1 su bardağı yoğurt ile 50 gr erimiş margarini çırpın)
2 yumurta
½ su bardağı tozşeker
½ su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya
Tereyağı eritelim, kırdığımız bisküviler ve şeker ile karıştıralım. Kelepçeli kalıbımızın tabanına döşeyelim. 180 derece ısınmış fırında 10 dk bekletip çıkaralım.
Büyükçe bir kapta peynir ile şekeri iyice çırpıp, yumurtaları tek tek ekleyelim. Havalandırarak çırpmaya devam edelim. Ekşi kremayı, unu ve vanilyayı da dahil ederek karıştıralım. Kalıba boşaltalım fırına verelim.
Cheesecake'in pişip pişmediğini anlamak için 1-1,5 saat sonra kalıbı iki tarafından tutup hafifçe sallayalım. Muhallebi kıvamında ve cıvık değilse kek pişmiş demektir. Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Soğudukça kendini daha da toparlayacak ve kıvamı sertleşecek..
2 yorum:
Yeni temanız çok canlı, hoş olmuş. Bu arada cheesecake de bayılırım, çok güzel ellerine sağlık...
En çok sevdiğim cheesecake türüdür ellerine sağlık.
Sevgiler,
Evren
Yorum Gönder