7/18/2009
Çikolatalı Bomba Pasta :)
Pandispanya: 4 adet oda ısısında yumurta, 1 su bardağı tozşeker, 1 pkt kabartma tozu ve vanilya, 50 gr nişasta, 2 tepeleme yemek kaşığı kakao, un (yaklaşık 1 ½ su bardağı)
kreması için: 200 gr küvertur çikolata (100 gr bitter + 100 gr sütlü)
200 ml sıvı krema
arzuya göre 1 yemek kaşığı tereyağı
Pandispanya için şeker ile yumurtaları iyice çırpalım. Kalan malzemeleri ekleyelim bir süre daha çırpalım. Kelepçeli kalıba döküp 180 derece ısıtılmış fırında pişmeye bırakalım.
Pişen keki çıkarıp soğumaya bırakalım.
Kremayı bir tencereye alıp orta hararetli ateşte kaynamaya başlayana dek bekletelim. Sonra küçük doğradığımız çikolataları ilave edip hızlıca karıştırmaya başlayalım. Tereyağını koymasak da olur ama yağ, ganaşa likit ve parlak görünüm verecektir.
Hazır olan ganaşın ılınması için sık sık karıştıralım.
Pandispanyayı iki veya üç kata bölelim. Aralarını sütle ıslatıp ganaştan sürelim. En üste ganaşı sürdükten sonra pastayı buzdolabına kaldıralım. Servis yapacağımız zaman kakao serpip fıstık tozu ile süsleyebiliriz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Elifciğim pastan çok güzel görünüyor, hem sade hem şık olmuş, benim de aklımda bu şekilde süslemek vardı, senden fikir alabilirim:)
vişneli çikolatalı kek de nefis görünüyor bu arada, ellerine sağlık canım, güzel bir hafta diliyorum...
sevgiler...
Yorum Gönder