7/27/2009
Tantuni
Mersin yöresine ait Tantuni'yi ilk defa hazırlayıp tattım. Bahsini her yerde çokça duymama rağmen denemeye lüzum görmemişim sanırım, nedense 'bu ay denencekler listesi'ne hiçbir zaman girmedi tantuni.
İsmi nerden gelmiş, kimler vermiş bu ismi hiçbir fikrim yok fakat şöyle bir varsayım geliştirdim :)
Hani kundağa sarılı bebeğe "dandini dandini.." derler ya, pişirilmiş etleri lavaşa sarıp tantuni tantuni demişler sanki :)
Gerekli malzeme listesi;
300 gr yağsız dana kuşbaşı
1/2 demet maydanoz
1 büyük kuru soğan
1 büyük domates
1 yemek kaşığı sumak
1 yemek kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
2 yemek kaşığı sıvıyağ veya zeytinyağı
tuz
6 adet lavaş ekmek
Kuşbaşı etleri çok minik olacak şekilde doğrayıp, düdüklü tencereye alalım. Su ekleyip pişirelim. Tuzunu ekleyelim.
Yağladığımız tavada etleri pulbiber ile birlikte kavuralım.
Diğer yanda salatayı hazırlamak için kuru soğanı ve domatesi küçük küpler halinde doğrayalım, maydanozu kıyalım, nane, kimyon, sumak, az tuz ilave edip harmanlayalım.
Lavaş ekmeğine 2 yemek kaşığı etten ve bir o kadar da salatadan koyup dürüm şeklinde saralım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
bugün menüde tantuni vardı...
tarif aynen uygulandı elifim..
ve sonuç ..
mükemmel...
ellerine sağlık..
tarif için teşekkürler..(mine)
Ablacım afiyet, sağlık olsun.
Mutlu oldum beğenilmesine (:
Rica ederiz.
Yorum Gönder