8/19/2009
Karamelize şekeriyle kıtır elma tartı
2/3 su bardağı un
yarım çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı tozşeker
6 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı soğuk (buzlu) su
1/4 çay kaşığı tuz
1 büyük boy elma
1/2 su bardağı şeker, iki kısma ayrılmış
üstüne serpiştirmek için tarçın
Bir kapta un, yarım çay k. tarçın, 2 y.k tozşeker, tuzu karıştıralım. Parçalar halindeki tereyağı ilave edelim, karıştıralım. Buzlu sudan katıp karışımın yumuşak kıvam almasını sağlayalım. Yarım saat buzdolabında ya da buzlukta dinlendirelim.
Soğuyan hamuru tezgahta tekrar yoğuralım, küçük fırın kabına döşeyelim. Kenardaki fazla hamurları bir pizza kesicisiyle veya bıçak da olabilir keselim. Elmayı soyup ince ince doğrayalım. Tart hamurunun üzerine döşeyelim, ikiye ayırdığımız şekerin yarısını elmaların üzerine serpelim. Ardından tarçını serpiştirelim.
30dk 175 derece ısıda pişirelim, sonra elma dilimlerinin yumuşaması için ısıyı düşürelim. Altın sarısı renginde pişirelim.
Tarifte fırından çıkan tartın üzerine ayrılan şeker dökülüyor ve pürmüz yardımıyla karamel elde ediliyor. Pürmüzü olmayanlar da benim gibi ızgara ayarındaki fırının en üst katında tartın şekerinin erimesini sağlayabilirler.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder