8/24/2009
Mantarlı Çorba, Mantar Çorbası
Mantarın dahil olduğu her türlü yemeği yiyebilirim (: Kış aylarında el yakan mantar fiyatlarının düşmesi en fazla beni sevindirmiştir belki. Mantardan daha neler yapılabiliri sorguluyorum.. Çorbası, salatası, lazanyası, sosu, daha başka?
Aa önümüzdeki günlerde denemek istediğim mantarlı kuskus pilavı var. Sizin başka fikirleriniz vardır umarım ? (:
neler gerekir?
125 gr mantar,
3 y.k tereyağı,
3 y.k un,
4 fincan tavuk suyu ( veya mantar bulyon ),
1 ½ fincan süt,
tuz, karabiber,
Tereyağı eritip mantarlarla birlikte soteleyelim.
Ayrı bir tencerede bir miktar yağ ile unu kavuralım. Mantar suyunu ilave ederek sürekli karıştıralım. Kaynamaya başladığında ocaktan alıp blendırla çırpalım.
Sotelenmiş mantarları ilave edelim, bir taşım kaynatalım. Sütü katalım ve yaklaşık 15 dk kısık ateşte pişirelim.
Servis yapılacağı zaman dereotu ve karabiber ile süsleyebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder