10/21/2009
Kendini sufle sanan...:)
Elmanın bir keke kattığı değer yadsınamaz heralde. Erik de aynı şekilde öyle hoş bir kıvam ve aroma (ve kokuuu:) veriyor ki yediriyor da yediriyor..
Bu sanki bir kek değil de sotelenmiş elmaların üzerine hamur dökülüp pişirilmiş tart veya şekli elma suflesini hatırlatan bir nevi sufle. tamam tamam, kendini sufle sanan kalıpta kek olsun adı..
neler gerekirmiş;
iki büyük boy elma,
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1/2 çay kaşığı tarçın
Teflon tavada tereyağını eritelim. Dilimlenmiş elmaları, şekeri, tarçını katıp hepsini soteleyelim. Yağlanmış fırın kabımıza yayalım.
hamuru için 2 büyük yumurta
1/2 su bardağı süt
2 y.k erimiş tereyağı
1 çay kaşığı vanilya
2 y.k şeker
1/2 su bardağı un
Mutfak robotunda tüm hamur malzemelerini karıştıralım. Elmaların üzerine döküp 20 dk fırında pişirelim.
Üzerine piştikten sonra pudra şekeri serpelim. Dilerseniz çırpılmış krema ile servis yapabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
adına bayıldım..
tadınada bayılacağıma eminim...
tarifte malzemelerde yapmak için harcanacak zamanda kısa görünüyo..
denemek lazım..
teşekkürler elif..:)
Yorum Gönder