12/09/2008
Elmalı Ay Kurabiyesi
Kurabiye hamuru için;
125 gr margarin, oda sıcaklığında
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağı
3,5 - 4 su bardağı un
1 pkt kabartma tozu
Dolgusu için;
3 adet elma, 4 çorba kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, fındık parçaları
Margarin, sıvıyağı, uoğurt ve kabartma tozunu iyice karıştıralım, yeterince un ilave ederek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğuralım. Üzerine nemli bir bez örterek 45 dk kadar dinlendirelim.
Bu arada elmaları soyup rendeleyelim ve şeker ile karıştırıp ocağa alalım. Elmalar yumuşayıp hafif kaynamaya başlayınca tarçın ile fındık tozunu ilave edip ocaktan alalım.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde kopardığımız parçaları avuç içi kadar açalım. Yarısına elmalı dolguyu koyup kalan yarısını üstüne kapatalım.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip pembeleşene dek fırında pişmeye bırakalım.
Fırından çıkarıp soğutalım, ardından bolca pudra şekeri serpelim.
Tarif kaynak: Ümit Usta'dan Hamur İşleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
elmalı kurabiyelere bayılırım.Ellerine sağlık:D
Yorum Gönder