3/06/2009
Meksikan Usûlü Muffin - Kek
Malzeme listesi:
1 adet küçük tatlı yeşil biber
1 adet küçük acı kırmızı biber
1 su bardağı un
100 gr nişasta
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı toz kırmızı biber
100 gr kaşar peyniri rendesi
2 yumurta
125 ml mısırözü yağı
250 ml yoğurt
200 gr mısır konservesi
1/3 demet dereotu, ince kıyılmış
2 çay kaşığı tuz
Hazırlama süresi: 40 dk
Porsiyon: 10-12 adet
1 tanesinde ortalama 250 calori
Fırını 180 dereceye ayarlayalım.
Biberleri yıkayıp küptingen (küçük küçük) doğrayalım.
Un, nişasta, kabartma tozu ve tuzu karıştırma kabına alalım. Rende kaşar peynirini, doğranmış biberleri, toz biberi ilave edip karıştıralım.
Mısırların suyunu süzelim. Ayrı kapta yumurtaları çırpıp mısırözü yağı ve yoğurdu katalım, tekrar çırpalım. Mısırları ve kıyılmıi dereotunu da karışıma dahil edelim.
Yumurtalı karışımı unlu karışıma dökelim ve tahta bir kaşıkla karıştıralım.
Kek kalıplarını yağlayalım, hamuru, 1,5 cm pay kalacak şekilde(kabarma payı) kalıplara paylaştıralım.
Fırına verip 25-30 dk pişirelim.
Fırından çıkardığımız kekleri, kalıplardan çıkarmadan 10 dk soğumasını bekleyelim. Sonra çıkarıp ılık olarak servis yapabiliriz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder