3/11/2008

Sade ve Light bir Tarif





gereken malzemeler:

4 adet oda ısısında yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 p kabartma tozu
5 yemek kaşığı nişasta
Aldığı kadar un

İlk önce yumurtalar ile şekeri 1 dk mikserle çırpıyoruz. Vanilyayı, ardından kalan malzemeleri eleyip ekliyoruz. Hepsini son bir defa çırptıktan sonra kek kalıbına boşaltıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.



kreması için:
300 gr hazır sıvı krema
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1 p krema sertleştiricisi

Krema ile pudra şekeri mikserle koyulaşıncaya kadar çırpıyoruz ve buzdolabına bekletiyoruz.



çikolatalı glazur için:
50 gr bitter çikolata
50 gr sıvı krema

Çikolatayı benmari usulü eritip kremayı üstüne döküyoruz ve karıştırarak soğumasını bekliyoruz.


Pişen ve soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye bölüyoruz. (Ben sadece yarısını kullandım pasta için, kalan yarısını başka bir pasta yapmak üzere dondurdum)

Bir katını kelepçeli kalıba koyup üzerini şekerli sütle biraz ıslatın. Hazırladığımız kremayı üzerine döküyoruz.  Ardından tamamen soğuyan glazuru üzerine gezdiriyoruz ve 
buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra servis yapıyoruz.











Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template