8/23/2008

Karnıbahar Salatası




















Her ne kadar hazır yiyeceklerden hoşlanmasam da acil anlarda insanın imdadına yetişiyorlar. Mesela bu salatayı hazırlarken vaktim olduğu için havuçları kendim haşlamayı uygun gördüm. Herzaman için evde hazırlananı çok daha temiz ve lezzetli oluyor (Sanırım buna elimizin tadı da katılıyor:)
Siz uğraşmak istemezseniz en yakın yerden bir garnitür alıp vakitten tasarruf edebilirsiniz.



Malzemeler:
1 adet küçük boy karnıbahar
2 adet havuç
konserve bezelye
konserve mısır
kornişon turşu
yoğurt
mayonez
hardal
3 diş sarmısak
tuz, pulbiber, nane


Karnıbaharı küçük parçalara ayırıp suda haşlayalım, haşlanınca suyunu iyice süzdürelim. (Havuçları da karnıbaharla birlikte haşlayabilirsiniz)
Konserve bezelye ve mısırın sularını süzelim ve turşu ile haşlanmış olan havucu küçük küçük doğrayalım.
Karnıbaharı servis tabağına alıp üzerine bezelyeli mısırlı karışımı dökelim ve karnıbaharları ezmeden dikkatlice harmanlayalım.
2 çorba kaşığı mayonezi, yeteri kadar yoğurdu, biraz hardalı ve dövülmüş sarmısakları birlikte karıştıralım. Tuzunu ekleyelim.
Salatamızın yoğurtlu sosunu döküp zevkimize göre baharatlarla süsleyelim.

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template