5/19/2008
Brownie #2
2 adet yumurta
3/4 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
120 gr tereyağ
* Margarin ile şekeri krema haline gelene dek çırpıyoruz. Yumurtaları teker teker ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
* Un, kakao, kabrt. tozu, tuz ve vanilyayı harmanlayıp, elekten geçirerek yumurtalı karışıma ekliyoruz.
* Kare veya dikdörtgen bir kalıbı yağlayıp unluyoruz ve karışımı döküp (önceden ısıtılmış) 175 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz.
Sos için:
1,5 su bardağı su-süt karışımı
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı nescafe
30 gr bitter çikolata
* Bitter çikolata haricindeki tüm malzemeleri tencere alıp pişiriyoruz.
* Çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz. Ve soğumaya bırakıyoruz.
*Fırından çıkardığımız keki kare dilimler halinde kesiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
* Daha sonra dilimleri ters çevirip, sosunu yayıyoruz. Fındık fileleriyle süslüyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder