5/06/2008

Tahinli Çörek





Hamur için:
1 paket kuru maya
75 gr tereyağ (yumuşak)
1,5 su bardağı ılık süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç Malzemesi için: 1 su bardağı tahin, 1 su bardağı pudra şekeri
Üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı, susam, ceviz (çekilmiş)


Kuru malzemeleri (un,tuz, şeker, maya) bir kapta karıştırıp ortasını havuz gibi açalım.
Yağları ve sütü ekleyip yumuşak bir hamur elde edene dek yoğuralım.
Kabın üstünü kapatıp, hamur iki katı kabarıncaya kadar ılık bir yerde bekletelim.
Hamuru 12-13 eşit parçaya ayıralım. Her birini 2 mm incelikte açalım.
Bu arada tahinle şekeri bir kapta karıştırıp, açtığımız hamurlara eşit olarak sürelim.
Ve hamuru rulo şeklinde saralım.
Üstlerini örtüp 15 dk beklettikten sonra ruloları tezgaha alıp elimizle öne geriye yuvarlayarak iyice inceltelim.
Rulonun bir ucunu diğeri etrafında saralım, ucunu altına getirelim.
Yumurta sarısını sürüp, ceviz kırıntıları ve susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk pişirelim.

2 yorum:

aşevi dedi ki...

uzun zamandır bu tarifi hakkıyla yapanı arıyordum.Aslında az çok mantığını biliyorum ama yine de yapmaya çekindim.Resimde çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık,deneyecegim:)....

meraklı pastacı dedi ki...

akşam bu tarifi uyguladım tadı harika oldu görüntüsü aynen fotoğraftaki gibi oldu.Tarifi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz.

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template