1 yumurta + yumurta sarısı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tozşeker
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
Salam
Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz yapıyoruz, mayayı, şekeri ve ılık süt ve su karışımını ekliyoruz. Tuzu havuzun kenarlarına serpiyoruz. Havuz içini elimizle karıştırıp 1 adet yumurtayı ve sıvıyağ ilave ediyoruz. Yoğurduktan sonra ılık bir yerde 45 dk dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan cevizden daha büyük parçalar koparıp tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp salamları bastırıyoruz ve önceden ısıtmış olduğumuz 190 derece fırında pişiriyoruz.
1 yorum:
Çok şirinler :))
Yorum Gönder