8/20/2008

Kokostarlar
















Tarif, sevdiklerinize götürülebileceğiniz el yapımı en güzel hediyelerden biri. Hani bazen umduğumuz çok emek vererek pişirdiğimiz şeyler bizi hayal kırıklığına uğratır. Emek, zaman, moral hepsi birden yok olur gider ;)Emin olun bu tarif onlardan değil. İlk defa denememe rağmen çok memnun kaldım tariften. Deftere geçireceğim acil tariflerden.. :)

Sevgili www.yesilkivi.com'a, tarifi denememize vesile olduğu için teşekkür ederiz :)


Kurabiye hamuru için:

1 kahve fincanı kakao

2 kahve fincanı pudra şekeri

2 adet yumurta (birinin akını iç malzemeye ekleyeceğiz)

250 gr margarin

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Üstü için: 1 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı şeker, 1 su bardağı süt bir tencereye alınır ve puding gibi pişirilir.

İç dolgusu: 2 su bardağı hindistan cevizi, 2 çay bardağı pudra şekeri, 1 adet ayırdığımız yumurtanın akını bir kapta karıştıralım.

Hamuru hazırlamak için un dışında tüm malzemeleri güzelce karıştıralım. Un ilavesiyle yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan küçük parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım ve içini inceltebildiğimiz kadar inceltelim. (Bu safha, içli köfte yapımına benziyor.)

Açtığımız oyuklara iç malzemeden koyup ağzını kapatalım ve ağzı alta gelecek şekilde tepsiye dizelim. 

180'C fırında pişirelim.

Fırından çıkardığımız kurabiyeleri soğutalım. Hazırladığımız pudingi ince uçlu bir huniyle veya ucunu kestiğiniz bir poşete doldurarak kurabiyelerin üstünü süsleyelim.

Dipnot: Ben bu kurabiyelere benmari eritilmiş bitter çikolata kullandım, böylece bir süre buzdolabında bekletince kurabiyelerin üstündeki erimiş çikolata hafif donuyor ve daha hoş oluyor.

1 yorum:

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Görüntü süper, hindistancevizini bukadar yogun sevmem ama sanırım deneyecegim bu tarifi.

Elinize saglık.
Figen Karavaş

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template