11/20/2008

Portakallı-Çikolatalı Kurabiye


















Son zamanlarda portakal ve çikolata ikilisini aynı tarifte kullanmak saplantım oldu gibi bir şey. Öncelerde insanın hoşuna gitmeyen bir şey sonralarda en sevdiği şey oluveriyor :)
Gerçi çikolatayı neyle yerseniz güzel olur. Kuru üzüm ya da kayısı, vişne, çilek, tüm kuruyemişler vb.
Geçen gün çikolatalı portakallı rulo pasta yapmıştım, erittiğim çikolatanın içerisine rendelenmiş portakal koydum ve baktım ki süper bir tat yakalamışım:) O hoşuma gitti ya şimdi her şeyde bu iki malzemeyi kullanmam şart oldu :)


Malzeme listesi;

1,5 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
1/4 su bardağı mısır nisaştası
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
12 yemek kaşığı margarin, oda ısısında yumuşamış
1 fiske tuz
1/2 çay kaşığı vanilya

Üzeri için;1 çay bardağı doğranmış çikolata ve sosuna eklemek için ayrıca portakal kabuğu rendesi


Un ve nişasta haricindeki tüm malzemeleri bir kabın içerisinde önce mikserin karıştırma ucuyla çırpalım. Ardından un ve nişasta ilave edip yoğurmaya başlayalım. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdaneyle iyice inceltelim. Bardakla hamuru keserek, yuvarlak kurabiye hamurları elde edelim. Yağlanmış fırın tepsisine alıp 180 derece fırında 15-20 dk pişirelim.
Kurabiyeler çok ince olduklarından çok hızlı pişiyor, bu da yanma olasılığının yüksek olması demek. Buna mahal vermemek için pişene kadar mutfakta beklemenizi öneririm. Yoksa, benim 2. posta fırına attığım kurabiyeleri unutup, sonrasında siyahımsı kıpkıtır şeyler bulmam gibi bir olayla karşılaşabilirsiniz:)

Velhasıl, pişen kurabiyelerin soğumasını beklerken çikolatayı benmari usulü eritelim, portakal rendesini de ekleyip karıştıralım. Kurabiyelerin bir ucunu çikolataya batırıp bir tepsiye dizelim ve buzdolabına kaldıralım.
Bu kurabiyeler buzdolabında 1 hafta kadar saklanabiliyor.

7 yorum:

Bahtigul dedi ki...

12 yemek kasigi tereyagi yazmissiniz acaba dogrumu?

oburumben dedi ki...

Evet 12 yemek kaşığı tereyağı veya margarin.. :)

Adsız dedi ki...

hangisi ile daha lezzetli oluyor tereyağı mı margarin mi? arasında ki fark kurabiye ye nasıl etki ediyor? :)

oburumben dedi ki...

tereyağı ile tabi ki çok daha leziz oluyor. Kokusundan tadına kadar değiştiriyor tereyağı ;)

FİGEN dedi ki...

aynı ölçüde toz şeker yerine pudra şekeri koyabilir miyiz.

FİGEN dedi ki...

aynı ölçüde toz şeker yerine pudra şekeri koyabilir miyiz.

oburumben dedi ki...

merhabalar Figen hanım,
pudra şekeri hamurun daha iyi tutmasını sağlar, çok iyi olur.

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template