12/03/2008

Sıcacık sohbet eşliğinde..


Sıcacık sohbet eşliğinde vişneli çikolatalı pasta..
Türk arkadaş bulduk. Sevinçliyiz, mutluyuz :) Annemin küçük kardeşimle yürüyüşe çıktığı sıradan bir günde, sıradan park yolunda yürürken umulmadık yerden gelen Türkçe konuşma..

Türk bayanın küçük oğlu, bizim bebek arabasındaki bebeği görüyor, tesadüf bu ya "Anne bak bebek!" diye bağırıyor. Annem şokta :) Türk müsünüzzz, burda mı yaşıyorsunuz faslından sonra bugün ilk daveti gerçekleştirdik çok şükür.

Evin 500 m ilerisinde yaşayan memleketimizin insanı, bizimle aynı dili konuşan, aynı tepkileri veren, aynı esprilere güldüğümüz Türk insanımız..

Ahh memleketimin güzel insanları...

Daha uzar gider bu yazı. Pastanın resmini ekledim, hazırlanışı da yazmak gerek :)

Buyrun..

Pandispanya için;

4 adet oda ısısında yumurta

1 su bardağı şeker

1 pk vanilya

1 pk kabartma tozu

3 çorba kaşığı nişasta

Un

Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım, vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim. Ardından nişasta, kabartma tozu ve un ekleyelim. Unu tam olarak ne kadar koyduğumu bilmiyorum, bu yüzden yaklaşık 1,5 su bardağı un ekleyip kıvamı cıvık olursa az daha ekleme yapabilirsiniz. 

Hamuru kalıba boşaltıp, önceden açtığımız 180 derecedeki fırına verelim.

Bu arada puding için kolları sıvayalım.

2 su bardağı süt

2,5 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı kakao

1 çay bardağı şeker

1 pk toz krem şanti

Sütü tencereye dökelim, un-şeker-kakao ekleyip karıştıralım ve ocağa alalım, pişirelim. Pişen pudingi kenara alıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip mikserle çırpalım.

Kekin ıslatılması için; yaklaşık 1 su bardağı meyve suyu (portakal, vişne, kayısı vs)

Pandispanyayı fırından çıkarıp ılımaya bırakalım, sonra enine 3 parçaya keselim. Her katı meyve suyuyla ıslatıp pudingten yayalım. Arzuya göre vişneyi bir miktar şekerle ısıtıp pasta katına ekleyebilirsiniz.

En üst katı da kapattıktan sonra kalan pudingi her tarafına yayalım. Pastamız hazır, çikolata rendesiyle süsleme yapılabilir.


Hava inanılmaz çabuk kararıyor. Sabah da geç kalkıyoruz, birkaç saat sonra karanlığa bürünüyor her yer. Bu yüzden yapmayı plandığım tarifleri çarçabuk yapıp resimlerini çekmek istiyorum. Gün ışığında resimler çok daha canlı ve gerçekçi duruyor..


1 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Sevdiklerin ve sevenlerinle birlikte unutamayacağın bir bayram geçirmeni dilerim. İyi bayramlar!!!

Sevgiler,
Evren

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template