3/31/2009

Atıştırmalık çikotoplar




Pandispanyayı düzeltirken artmış olan kekleri bir poşette dondurucuya atıyorum. Evde aniden bastıran tatlı krizini tatlıya bağlamak için birebir oluyor:) Yurt dışında yaşadım yaşayalı hazır kek kavramını unutmuş durumdayım, pandispanya hep evde hazırlanıyor. Ve piştikten sonra iş kekin üzerinin traşlanmasına gelince malum bir sürü kek parçaları artıyor. Çöpe atmıyorum. Mutlaka kullanacağım bi an gelecek.. ;)

Bu tarif için belirli bir ölçüm yok, eldeki ve evdeki imkanlar, Oktay Usta'nın dediği gibi.. Yarım kalıp bitter çikolatayı benmari usûlü eritip kekleri içine toz halinde katıyorum. Kuru kayısı, kuru üzüm, ceviz, fındık,(özellikle portakal kabuğu rendesi güzel lezzet veriyor)ne varsa çok küçük doğrayıp, biraz kakao biraz da pudra şekeri ilave ederek hepsini yoğuruyorum. Kıvamı sert olursa biraz krema ya da süt ilave ediyorum. Ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlıyorum ve topların etrafını az miktarda balla sıvıyorum, bolca hindistan cevizine buluyorum. Bi de şöyle güzel bir kutuya dizildi mi misafirliğe götürülebilecek ev yapımı en güzel hediyelerden oluyor..

2 yorum:

kizilciksurubu dedi ki...

Nefis görünüyorlar, ellerinize saglik. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

harika olmuşlar...
ben de çok sık yaparım..
ellerine sağlık elifim...:)

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template