7/29/2009

Ispanaklı mantarlı lazanya




Yurt dışında ıspanak bulmak o kadar zor oluyor ki. Marketlerde satılması zaten söz konusu bile değil, bölge pazarında bulursanız olur olmasına ama pahalıdır.. Yoksa da siparişle getirirler. 1 kilo ıspanak sipariş ettik lazanya hazırlamak niyetiyle (: Hint kumasi sankim (:

malzeme listesi;
1 kutu Barilla lazanya
içi için; 500 gr ıspanak, 100 gr mantar, tuz, sıvıyağ
beşamel sos için; 50 gr tereayağı, 60 gr un, 800 ml süt, tuz
üstüne; 200 gr parmesan veya kaşar peyniri


Hazırlamaya başlarken bol miktarda su kaynatıyoruz. Lazanya yapraklarını kaynar su içerisinde yumuşayana kadar bekletiyoruz.
Harcı için ıspanak ve mantarları doğrayıp, biraz yağ ile tavada çeviriyoruz. Ispanakların pişmesine izin vermeyin, amaç sadece yumuşamalarını sağlamak. Tuzunu ekleyip kenara alıyoruz.
Sos için tencerede tereyağı eriterek unu ekliyoruz. Sıcak sütü ilave edip hızlıca karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıyoruz.
Lazanyayı pişireceğimiz fırın kabı ya da tepsiyi yağlıyoruz. İki sıra lazanyayı önce diziyoruz. Üstüne mantarlı ıspanaklı harçtan yayıyoruz. Beşamel sos gezdiriyoruz. Sonra tekrar lazanya katını yerleştirip aynı işlemlere sonuna dek devam ediyoruz. En üste rendelediğimiz kaşarı serpiyoruz. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 175 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişiriyoruz. Daha sonra folyoyu kaldırıp üstü kızarana kadar fırında tutuyoruz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

hangi yurtdisindasiniz.abd de her markette,tazesi ve donmusu mevcut,,hangi ulke ki ispanak olmayan

Geert Snaet dedi ki...

Yurt disinda ozellikle kuzey ulkelerde ben orada yasiyorum ispanak zor bulunuyor. Bilginize...

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template