7/06/2009

Tek kişilik pasta denemeleri
































Uzun bir aradan sonra merhabalar efenim. Son zamanlarda ilginç tarif denemelerim olmadığından bloga yazacak bir şeyler bulamadım. Aslında arşivde anlatılmayı bekleyen birkaç tarif var ama hep erteledim bloga almayı. Zamanla tarifin nerden olduğunu, nasıl yapıldığını da unuttum haliyle. Ama bu tarif aklımda kalmış nasılsa. Tekli pastayı sık yapmadığım için midir nedir.. :P

Uzun uzadıya tarifi yazasım yok, bu yüzden pandispanya tarifi için sizi ilgili yere yollayayım. Buraya bir tık (:

Pandispanya hamurunu hazırladıktan sonra genişçe bir fırın tepsisine parşömen kağıdı yayalım. Üzerine hamuru boşaltalım ve ıslak bir kaşıkla düzeltelim. 180 derece ısınmış fırında pişirelim. (Dikkatle takip etmelisiniz, kek ince olduğundan çabucak kızarıyor.)

Pişen pandispanyayı soğumaya alalım. Bu arada 200 gr sıvı krema ile 5 yemek kaşığı pudra şekerini çırpalım. Pandispanyayı yuvarlak küçük çemberli kalıpla keselim. Pastaları ılık şekerli sütle ıslatıp aralarına ve üstüne krema sürüp ikişer katlı küçük pastalar hazırlayalım. Kenar bandını hazırlamak için çikolatayı eritelim parşömen kağıdından şeritler halinde pastanın kenarını kaplayacak ölçüde parçalar keselim ve çikolatayı şeritlerin üzerine yayalım. buzdolabına kaldırıp bir süre soğutalım. Parmağımızla çikolataya dokunduğumuzda parmağımız sosa batmayacak kadar sertleşmiş olmalı.. Daha sonra şeritleri pastanın etrafına saralım.
Bir miktar çikolatayı benmari usûlü (veya mikrodalgada) eritip çilekleri sosa batırdıktan sonra pastanın üzerine yerleştirelim. File bademle boş kalan yerleri dolduralım.

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template