8/28/2009

Mantar tariflerine devam..




Bugünkü menümüzün şanslıları mantarlı ıspanaklı kiş ve yine mantarlı kuskus pilavı.. Bi dakka ya.. Ispanak ve mantarı aynı yerde kullandığım kaçıncı yemek bu ? :)
Kişi fotoğraflamaya çalışırken küçük kardeşim, sağolsun, kişe dokunma arzusuyla yanıp tutuşuyordu. "Ay yapma etme, Yunus çekil" dememe kalmadan elini uzatmış ve kadrajda yer almayı başarmış :)


Ispanaklı Kiş Tarifi

hamuru için;
100 gr soğuk tereyağı veya margarin
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta


üst harcı için;
1/2 kg ıspanak ( taze veya dondurulmuş )
1/2 kg mantar, doğranmış
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı beyaz peynir
tuz, karabiber, kırmızıbiber,kimyon


Hamuru için un ile tereyağını karıştırıp pütür pütür bir hamur elde edelim. Yumurta ile yoğurdu ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Kıvama gelen hamuru küçük tart kalıplarına veya fırın kabına yerleştirelim. Orta hararetli fırında hafif pişirelim.

Öte yanda tavada mantar ile soğanı kavuralım. Mantar suyunu salıp çektikten sonra doğranmış ıspanakları ilave edelim. Ispanak da suyunu çekince beyaz peynir ve baharatları ekleyelim.
Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı sıvıyağda 2 yemek kaşığı unu kavuralım. 1 su bardağı sütü katıp koyulaşana dek pişirelim. Fırında hafif pişirdiğimiz kiş hamurlarının üzerine ıspanaklı harcı yayalım, beşamel sosunu dökelim. Orta ısıdaki fırında üstü pembeleşmeye başlayana kadar pişirelim, işte bu sırada zevke göre ince dilimlenmiş kaşar peynirini üzerlerine koyup tadını zenginleştirebiliriz..
Afiyet Olsun..





Mantarlı Kuskus Pilavı


1 su bardağı kuskus
50 gr tereyağı
200 gr küçük boy mantar
tuz, karabiber


Kuskusu (ne garip bi kelime oldu kus-ku-su :) pilav gibi su ekleyerek pişirelim. Bu esnada bir miktar sıvıyağ döktüğümüz tavada ince doğranmış mantarları yumuşayana kadar soteleyelim. Suyunu çekince pilava tereyağını ve tuzu katalım. Ardından mantarları ilave edelim. Karabiber döküp servisini yapabiliriz.




Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template