9/19/2009

Davud paşa Köftesi




Şehr-i Ramazanın son günündeyiz mübarekler. Hamdler bu güzelliğe bizi ulaştırana olsun, başka ramazanlara ulaşabilmeyi nasip eylesin Mevlâm.
Her ne kadar içimizde bir burukluk olsa da uğurluyoruz bu ayı sevgiyle yine,
bir daha görebilmek ümidi ile..
Efenim bayramlarımıza sahip çıkalım, şeker bayramı değildir bu dikkat edelim n'olur Ramazan Bayramı'dır. Oruç tutanlara Rabbimizin armağanıdır. Bayram-ı şerfileriniz mübarek ola.




malzemeler;
1/2 kg kıyma
1 adet soğan, rendelenmiş
1 adet küçük soğan, rendelenmiş
4-5 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
3/4 su bardağı sıvıyağ
1/4 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı karışık baharat
tuz, karabiber

Rendelenmiş soğanı, baharatların hepsini karıştıralım. Bu karışımı kıymaya ekleyelim, malzemeyi birbirine yedirelim. Kıymayı parçalara ayırıp elimizde yuvarlak top haline getirelim.
Teflon bir tavaya 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı dökelim. Yağ kızınca köfteleri burada orta hararette beş dakika kadar kızartalım. Kenara alalım.
Domatesleri soyup mutfak robotundan geçirelim. 1 kahve fincanı su ilave edelim. Domates salçasını da bir bardak suda çözdürelim.
Küçük bir tavada 1 kahve fincanı ayçiçek yağı ısıtalım. Rendelenen küçük soğanı ekleyelim kavuralım. Domatesli tüm malzemeleri de katalım ve tuzla biberini ilave edelim. Kaynayana dek karıştıralım. Köfteleri domates sosunu hazırladığımız tavaya alalım, 20 dk pişirelim.
Sarımsaktan sakınanlardan değilseniz biraz yağda sarımsakları kavurarak köftelere ekleyebilirsiniz.
Köfteler hazır olunca sıcak sıcak servisi yapılabilir. Kuru nane serpilebilir. Afiyet ola.

Hiç yorum yok:

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template