9/06/2009

Kundakta elma tatlısı




Markette kitap bölümündeyim, yemek dergilerine ayaküstü göz gezdiriyorum. Bu tarif çarpıyor gözüme, nasıl yapıldığını aklıma yazıyorum. Hayır, hayır dergiyi almak istemememin sebebi cimri ya da elisıkı olmam değil. Bilakis içindeki diğer tariflerin hiç albenisi olmadığından..
Pakete konmuş dergileri bu yüzden sevmiyorum, insan içinde ne var ne yok bilmeden kendi gözüyle görmeden almak istemiyor. Önce bir bakalım şöyle, bir iki tarif ilişsin gözümüze, hadi dergiyi beğenmedik o tarif nasılsa aklımızın bir yerine kazındı bi kere (:

Tarif oldukça davetkâr. Yani yapmazsanız ayıp olur derim. Dergideki tarifte yalnızca milföy hamuru, elma ve şeker vardı. Ben klasik türk tatlılarından esin aldım, tarife uydurdum. Pasta tabağı çapındaki milföy hamurunu 4 veya 5 ayaklı yıldız şeklinde kesin, yıldızın ayakları elmaları kuşatacak kadar uzun olmalı. Dilediğiniz miktar elmayı yıkayın, kabuklarından kurtarın. Kabak oyucu ile elmanın çekirdek kısmını oyun, bir nevî kase şeklini alsın elmalar. Elmaları yarısını kaplayacak kadar su koyup ocakta beş dakika kadar kaynatın. Amacaımız elmaları fırına vermeden yumuşatmak. Aman ha, eriyene kadar haşlamayın elmaları (: Bir kapta kıyılmış ceviz, tozşeker, karanfil ve muskat tozunu karıştırın, elmaların içlerini doldurun. Milföy hamurunun ortasına oturtun, yıldızın ayaklarını en üstte birleştirin. Isıtılmış orta hararetli fırında kızarana dek pişirin. Çıktıktan sonra pudra şekeri veya karamel sosu ile lezzetlendirerek sunumu yapabiliriz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

eminim tadıda adı kadar şekerdir...:)

(mine)

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template