10/15/2009

Mis mercimek çorbası




Restoranlarda yapılan çorbaları -ne hikmektir bilmem- hep daha lezzetli bulmuşumdur. Mercimeğin çorbasını evde salçayla hazırlayagelmişiz biz, geçen gün arkadaşlarla gittiğimiz bir Türk lokantasında içtiğimiz sarı mercimek çorbasından esinlendim, uyguladım çok şükür. İçine patatesle havuç ekleyerek salçasız üstelik daha sağlıklı bir çorba pişirmiş olduk. Sonuç gayet iyi.

Malzeme listesi:

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
8 su bardağı su
tuz, nane, kırmızıbiber
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı tereyağı

Mercimekleri yıkadıktan sonra tencereye alıp (düdüklü tencere çok pratik) üzerine suyu, havucu, patatesi, doğranmış soğanı ilave edelim. Kaynamaya başladığında altını kısıp yarım saat kadar daha pişmesini sağlayalım. (düdüklü tencere için 20 dk)
Altını kapatıp çorbayı blendırdan geçirelim. Bir küçük tencerede bir kahve fin. ayçiçek yağını kızırıp unu kavuralım. Mercimek çorbasına ilave edip tekrar blendırdan 3 dk geçirelim. Servis tabaklarına alıp dilersek üzerine sıvıyağda kızdırılmış kırmızıbiber nane dökelim..

2 yorum:

bengu dedi ki...

merhaba sitenizi uzun zamandır zevkle takip ediyorum.dışarıda yediğiniz mercimek çorbalarından istediğinizi söylemişsiniz.birde benim usul deneyin asla pişman olmayacaksınız.soğanı sıvıyağda iyice kavurun daha sonra arzu ettiğin miktarda mercimeği ve tuzuda katıp iyice kavurun mercimekleri rengi dönünce üzerine su koyup pişirin. blendırdan geçirip biraz daha kaynatın.üzerine teryağlı salçalı sosla ikram edin.

Adsız dedi ki...

mercimek çorbasını hep bu şekil yaparım..
lezzeti de harika..
ellerine sağlık elifim..
(mine)

 

Oburumben Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template